4,5G/5G teknolojilerinde ULAK Haberleşme ve Türk Telekom’dan güçlü iş birliği « Belediyelerden Haberler

28 Nisan 2024 - 06:15
DOLAR
EURO
G.ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN

4,5G/5G teknolojilerinde ULAK Haberleşme ve Türk Telekom’dan güçlü iş birliği

Türkiye’nin 5G ve ötesi için ulusal bağlantı gücü ULAK Haberleşme ile dijital dönüşüme liderlik eden Türk Telekom, 4.5G ve 5G teknolojilerinde çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor.

4,5G/5G teknolojilerinde ULAK Haberleşme ve Türk Telekom’dan güçlü iş birliği
Son Güncelleme :

27 Şubat 2024 - 16:33

Türkiye’nin 5G ve ötesi için ulusal bağlantı gücü ULAK Haberleşme ile dijital dönüşüme liderlik eden Türk Telekom, 4.5G ve 5G teknolojilerinde çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor.

Yerli ve ulusal olarak ürettiği 4.5G baz istasyonlarını Türkiye’nin çabucak her noktasında pozisyonlandırmış olan ULAK Haberleşme ile 4.5G taşınabilir şebeke yaygınlaştırmaları için ortak çalışmalara başlayan Türk Telekom, 2024 yılında da 4.5G yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye’nin başkan kurumları, 5G alanında genişletilen iş birliklerini, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın iştirakiyle, İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen GSMA Taşınabilir Dünya Kongresi’nde duyurdu.

4.5G teknolojisindeki tecrübesi ve alanlardaki deneyimiyle ülkemizin teknolojik bağımsızlığına katkı sağlayacak tahliller geliştiren ULAK Haberleşme ile Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceği 5G ve yeni kuşak teknolojilerle şekillendirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. 4.5G ve 5G kapsamında genişletilen iş birliklerini GSMA Taşınabilir Dünya Kongresi’nde duyuran ULAK Haberleşme ve Türk Telekom, 5G teknolojisi geliştirme süreçlerinde birlikte değerli projeler yürütmeye devam ediyor.

Türkiye’de 5G altyapısına yönelik yerli ve ulusal yatırımlar artıyor

İletişim ve haberleşme altyapısını yerli ve ulusal imkanlarla geliştirmek için çalışmalara devam eden Türk Telekom ve ULAK Haberleşme; Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Rize, Ardahan’dan oluşan 6 ilin tamamında yalnızca ULAK baz istasyonları üzerinden 4.5G hizmeti verilmesi konusunda birlikte çalıştı. 2024 yılında her iki firma da yatırımlarını sürdürerek, 4.5G’nin yanı sıra 5G’nin yerli ve ulusal ögelerle ülkemizde hizmete girmesi için faaliyetlerine devam edecek.

5G’ye hazırlık kapsamında, ULAK tarafından geliştirilen eserlerin küresel ölçekte operatör şebekelerinde kullanıma uygun hale getirilmesi için temel işlev ve şebeke uyumluluk testleri Türk Telekom Taşınabilir Şebeke Test ve İnovasyon merkezinde gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar ile birlikte Türk Telekom ve ULAK Haberleşme’nin sahip olduğu tecrübeler, ULAK eserlerinin geliştirilme süreçlerine dahil edilerek ortaya çıkacak eserlerin küresel ölçekte rekabet avantajı elde edecek nitelikte olması tarafında şekilleniyor.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türk Telekom olarak hem teknolojimiz hem de yatırımlarımızla Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik ediyoruz. Yeni jenerasyon teknolojilerin ülkemize kazandırılması konusunda çalışmalarımız sürerken 5G’ye geçiş sürecinde yerli ekosistemin güçlenmesi stratejik olarak öncelik verdiğimiz alanların başında geliyor. Bu doğrultuda ülkemizin birinci yerli baz istasyonu projesi olan ULAK ile yaptığımız iş birliklerini çok değerli buluyorum. 2024 yılında da bu iş birliklerimizi genişleterek sürdüreceğiz” halinde konuştu.

ULAK Haberleşme A.Ş. CEO’su Dr. R. Ruşen KÖMÜRCÜ, “ULAK Haberleşme olarak ülkemizin teknolojik bağımsızlığını kazanmasında anahtar rol oynayacak teknolojileri üretip, yerli ve ulusal imkanlarla halkımıza kazandırmak için faaliyetlerimize devam ediyor; bu kapsamda Türkiye’nin çabucak her noktasında konumlandırdığımız binlerce ULAK baz istasyonuyla her şartta kesintisiz irtibat sağlıyoruz. Türk Telekom ile birlikte 6 ilin tamamını ULAK altyapısıyla donatmış olmak bizim için kıymetli kilometre taşlarından birisi oldu. Günümüz irtibat teknolojisi olan 4.5G’nin yanı sıra 5G’nin de ülkemizde inançlı altyapılarla hizmete geçebilmesi için ‘’Türkiye Yüzyılı’’ vizyonuyla Türk Telekom ile yürüttüğümüz çalışmalar, eminim ki Türkiye’nin ikinci yüzyılında da değerli atılımların önünü açacak” sözlerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.