AgeSA İklimle İlişkili Finansal Beyan Vazife Gücü Raporunu Yayınladı « Belediyelerden Haberler

12 Mayıs 2024 - 13:39
DOLAR
EURO
G.ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN

AgeSA İklimle İlişkili Finansal Beyan Vazife Gücü Raporunu Yayınladı

Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, iklim değişikliği ile çabada temel odak alanlarını, hareketlerini, amaçlarını ve yaklaşımını içeren iklim stratejimizin yer aldığı “İklimle İlişkili Finansal Beyan Vazife Gücü raporunu kamuoyuyla paylaştı. Kendine “2050 Net Sıfır Emisyon” maksadını koyan AgeSA, yıl sonuna kadar sürdürülebilirlik odaklı eser ve hizmetlerden elde ettiği gelirin hissesini %25’e çıkarmayı hedefliyor.

AgeSA İklimle İlişkili Finansal Beyan Vazife Gücü Raporunu Yayınladı
Son Güncelleme :

27 Şubat 2024 - 13:08

Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, iklim değişikliği ile gayrette temel odak alanlarını, aksiyonlarını, maksatlarını ve yaklaşımını içeren iklim stratejimizin yer aldığı “İklimle Kontaklı Finansal Beyan Vazife Gücü raporunu kamuoyuyla paylaştı. Kendine “2050 Net Sıfır Emisyon” gayesini koyan AgeSA, yıl sonuna kadar sürdürülebilirlik odaklı eser ve hizmetlerden elde ettiği gelirin hissesini %25’e çıkarmayı hedefliyor.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası bölümünün başkan kuruluşlarından AgeSA, iklim değişikliğinden kaynaklanan risklerin ve oluşabilecek fırsatların nasıl yönetildiğini aktardığı “İklimle Kontaklı Finansal Beyan Vazife Gücü” (Task Force on Climate Related Financial Disclosures – TCFD” raporunu birinci kere yayınladı. Raporda AgeSA’nın düşük karbonlu iktisada geçişi hızlandırmaya ve toplumsal refahı artırmaya dayanak olmak için eser ve hizmetler geliştirerek; “2050 Net Sıfır Emisyon” maksadına yanlışsız emin adımlarla ilerlediğinin altı çizildi. Raporda ayrıyeten AgeSA’nın sürdürülebilirliği operasyonlarının her alanına yerleştirmeyi, çevresel ve toplumsal tesirlere odaklanmayı ve yatırım teşebbüsleri aracılığıyla sürdürülebilir bir geleceğe faal olarak katkıda bulunmayı amaçladığına dikkat çekildi.

Çevresel ve toplumsal etkiyi ön planda tutan bir bakış açısıyla tüm faaliyetleri ve yatırımlarıyla sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı hedefleyen AgeSA, sürdürülebilirliği iş stratejisinin temel bir ögesi olarak görüyor. Bu çerçevede tüm faaliyetleri sağlıklı sonuçlar üreten sürdürülebilirlik stratejisi kılavuzluğunda ilerliyor. Şirket, karbon emisyonlarını azaltmak için spesifik yol haritaları ve amaçlar oluşturuyor. Bu çerçevede LEED Gold Yeşil Ofis Belgesi’ni alan, Bilime Dayalı Amaçlar Teşebbüsü (SBTi) uyumlu maksatlar belirleyen, verimli güç tüketimine yönelik uygulamaları hayata geçiren AgeSA, ayrıyeten memleketler arası standartlarda kabul görmüş yenilenebilir güç sertifikalarını kullanarak %100 etraf dostu güç tüketmeye başladı. Araç filosunun %96’sını hibrit araçlara dönüştüren AgeSA, önümüzdeki periyotta araç filosunun tamamını elektrikli araçlara dönüştürmeyi planlıyor. Bunun yanı sıra Sürdürülebilir Kalkınma Maksatları ile temaslı eser ve hizmetler geliştirmeye devam eden AgeSA, yıl sonuna kadar sürdürülebilirlik odaklı eser ve hizmetlerden elde ettiği gelirin hissesini %25’e çıkarmayı hedefliyor.

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/belediyelerdenhaberler.com/httpdocs/wp-content/themes/haberv2/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/belediyelerdenhaberler.com/httpdocs/wp-content/themes/haberv2/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/belediyelerdenhaberler.com/httpdocs/wp-content/themes/haberv2/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN