Sabancı Üniversitesi Şov Merkezi (SGM) Mart Ayında Ödüllü Oyunları İzleyicilerle Buluşturuyor « Belediyelerden Haberler

12 Mayıs 2024 - 07:04
DOLAR
EURO
G.ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN

Sabancı Üniversitesi Şov Merkezi (SGM) Mart Ayında Ödüllü Oyunları İzleyicilerle Buluşturuyor

Sabancı Üniversitesi Şov Merkezi (SGM), Mart ayı boyunca tekrar birbirinden pahalı sanat aktifliklerine mesken sahipliği yapacak. Kapalı gişe, ödüllü ve ünlü oyunlarla izleyicilerini buluşturacak.

Sabancı Üniversitesi Şov Merkezi (SGM) Mart Ayında Ödüllü Oyunları İzleyicilerle Buluşturuyor
Son Güncelleme :

27 Şubat 2024 - 13:07

Sabancı Üniversitesi Şov Merkezi (SGM), Mart ayı boyunca tekrar birbirinden pahalı sanat aktifliklerine konut sahipliği yapacak. Kapalı gişe, ödüllü ve ünlü oyunlarla izleyicilerini buluşturacak.

Ölü’n Bizi Ayırana Dek, 6 Mart 2024 Çarşamba günü SGM’de

Hakan Yılmaz’ın yönettiği harikulade güldürü “Ölü’n Bizi Ayırana Dek”, 6 Mart’ta tiyatro seyircisiyle buluşacak. ”Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu, PUCCA’nın konsepti ile Murat Dişli, Alper Atalan, Zeki Enes Akkan ve Ebru Cündübeyoğlu’nun yazdığı tiyatro oyunuyla 4 yıldır kapalı gişe oynuyor. Boşanmak üzere olan bir çiftin konutta bir ceset bulmasıyla gelişen olayların anlatıldığı oyun, yeni yılda da Türkiye turnesiyle tiyatroseverlerle buluşacak.

Konsept: PuCCa

Yazan: Murat Dişli, Alper Atalan, Zeki Enes Akkan, Ebru Cündübeyoğlu

Oyuncular: Hakan Yılmaz, Ebru Cündübeyoğlu, Volkan Aktan

Yöneten: Hakan Yılmaz

Yapımcı: Cengiz Şahin

Genel Koordinatör: Hanefi Bulut

Etkinlik Sorumlusu: Veysel Bulut

Işık Tasarım: Umut Külen

Afiş Tasarım: Süleyman Özkara

Ermişler ya da Günahkarlar Tiyatro Oyunu, 13 Mart Çarşamba sahnelenecek

Sabancı Üniversitesi Şov Merkezi’nin Mart programının bir öteki oyunu Direklerarası Tiyatro Mükafatları 2023 “Erkek Oyuncu”, Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri 2021 – 2022 – 2023 “Yılın Erkek Oyuncusu” ve Yeni Tiyatro Mecmuası Emek ve Muvaffakiyet Mükafatları 2023 “Yardımcı Rolde En Yeterli Erkek (Dram)” ödüllerinin sahibi Ermişler ya da Günahkarlar olacak.

Oyunun başkahramanı Mark Styler polisiye hikayeler yazan bir romancı. Bir sonraki projesi tarihin en büyük seri katillerinden biri olan Easterman hakkındadır. Onunla birebir görüşme yapmak için Easterman’ın yattığı Fairfielts Akıl Hastanesi’ne gelir. Lakin garip davranışları ve görünümüyle çabucak kendini farkettiren tabip Farquhar, onu engellemek için elinden geleni yapar. Hekimi aşmaya çalışırken bu sefer de hastanenin paranoyak görünümlü hemşiresi Plimpton’a takılır. Olayların içine daldıkça Styler durumun hiç de göründüğü üzere olmadığını anlayacaktır.

Yaş Hududu: 13+
Süre: 90 dk.

Yönetmen: Onur Erbilen

Oyuncular: Burak Demir, Aziz Çoban, Cemre Melis Çınar

Meçhul Paşa, 19 Mart 2024 Salı SGM’de

Direklerarası Tiyatro Mükafatları 2019 “Yönetmen” ve Direklerarası Tiyatro Mükafatları 2019

“Işık Tasarımı” ödüllerinin sahibi “Meçhul Paşa”, efsanevi mizah gazetesi Marko Paşa’nın masalsı günlüğünü tutan şenlikli bir ortaoyunu olarak sahneleniyor.

Dönemin büyük müellifleri Sabahattin Ali, Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz ile karikatürist Mustafa Mim Uykusuz’un birlikte çıkardıkları Türkiye’nin birinci siyasi mizah gazetesi Markopaşa’nın 1946’da başlayıp meçhule giden serüveni… Bir cılız kalemden lisana gelen hakikatin hikayesi… Toplam 7 isim, 8 sahip, 10 yazı işleri müdürü, 9 matbaa, 10 adres değiştirerek periyodun çetin şartlarında ‘devleri bile korkutan’ ve “fırsat bulabildiği zamanlarda” her şeye karşın çıkan 77 sayı…

Yazan: Ahmet Sami Özbudak

Yöneten: Emrah Eren

Sahne ve Kostüm Tasarımı: Barış Dinçel

Işık Tasarımı: Yakup Çartık

Müzik: Deniz Bayrak

Yönetmen Yardımcısı: Güney Zeki Göker

Oyuncular:

Erdem Akakçe

Bülent Çolak

Fatih Koyunoğlu

İki perde, 120 dakika (ara dahil)

İKSV Genç Caz Gecesi, 21 Mart Perşembe genç müzisyenlerle gerçekleşecek

Sabancı Şov Merkezi’nde gerçekleşecek İKSV Genç Caz Gecesi’nde Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Orkestrası (BÜMK), Esra Gürçay Quartet feat. Peter Shalamov ve Müzikus’tan Caz-a-blanca sahne alacak.

Toz, 26 Mart Salı izleyicileriyle buluşacak

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleminden çıkan, çok şahısla kesişen tek kişilik bayan oyunu Toz, Hira Tekindor’un idaresinde seyirciyle buluşacak. 2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Işık Tasarımı mükafatına layık görülen ödül, Zerrin Tekindor’un mükemmel performansıyla dikkat çekiyor.

Betonların göğü şimdi delmediği vakitlerde büyük kentin sokaklarında, apartman önlerinde büyüyen bir kız çocuğu. Hoşlar hoşu mesken bayanı anne ile titiz avukat babanın tek kızı: Handan. Sokakların da anne babasıyla yaşadığı konutun içi üzere huzursuz olduğu vakitlerden geçerek büyüyen, kendi yolunu bulan bir genç bayan…

Kafasının ve kalbinin içi seslerle dolu; çok uzaklardan gelen bir melodi, kuşlar, rayların sesi, sevinçli bir armağan paketinin hışırtısı, annesinin, babasının, babaannesinin, halasının sesi… Sonra birden fazla “çat” sesi, farklı vakitlerde, farklı meskenlerin duvarlarında yankılanan…

Karşımıza yetişkin bir bayan olarak çıkan Handan’la tanıştığımızda; o, çocukluğundan bugüne uzanan bir öyküye çoktan dalıp gitmiş olacak. Handan’ın ve onun hafızasından çıkıp gelen annesi Feri’nin hikayesi, 1960’lardan bugüne uzanan bir anlatıya yerleşiyor.

Yazan: Murat Mahmutyazıcıoğlu

Yöneten: Hira Tekindor

Oynayan: Zerrin Tekindor

Yapımcı: Ayşe Barım

Uygulayıcı Üretimci: Duygu Bayram

Dekor Tasarım: Şirin Dağtekin Yenen

Işık Tasarım: Yakup Çartık

Kostüm Tasarım: Gamze Saraçoğlu

Yönetmen Yardımcısı: Beste Güven

Yapım Koordinatörü: Ayşegül Beyazdağ

Reji Asistanı: Şeyma Demircan

Sahne Amiri: Abdurrahim Mert

Fotoğraf: Özlem Dinç

Afiş Tasarımı: Berkcan Okar

Süre: 65 dk

SGM’DEKİ ŞOVLARIN TARİHLERİ:

6 Mart 2024 Ölün Bizi Ayırana Dek

13 Mart 2024 Ermişler ya da Günahkarlar

19 Mart 2024 Meçhul Paşa

21 Mart 2024 İKSV Genç Caz Gecesi

26 Mart 2024 Toz

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.