Kärcher’den, Birinci Bayan Ressamlarımızdan Mihri’ye Hürmet Sergisi… « Belediyelerden Haberler

11 Mayıs 2024 - 22:20
DOLAR
EURO
G.ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN

Kärcher’den, Birinci Bayan Ressamlarımızdan Mihri’ye Hürmet Sergisi…

Paklık teknolojilerinde dünya devi Alman markası Kärcher, Dünya Bayanlar Günü münasebetiyle değerli bir standa mesken sahipliği yapıyor.

Kärcher’den, Birinci Bayan Ressamlarımızdan Mihri’ye Hürmet Sergisi…
Son Güncelleme :

27 Şubat 2024 - 14:19

Temizlik teknolojilerinde dünya devi Alman markası Kärcher, Dünya Bayanlar Günü münasebetiyle değerli bir standa mesken sahipliği yapıyor. İlk bayan ressamlarımızdan Mihri Rasim Müşfik Açba’nın yapıtlarından oluşan “İstanbul, Roma, New York’ta Ressam Mihri” isimli fotoğraf standı, 2-10 Mart 2024 tarihleri ortasında Vadistanbul AVM’de ziyaretçilerini bekliyor.

Temizlik teknolojileri alanında dünyanın öncü markaları ortasında yer alan Kärcher, 8 Mart Dünya Bayanlar Günü münasebetiyle, birinci bayan ressamlarımızdan Mihri Rasim Müşfik Açba’nın yapıtlarını sanatseverlerle buluşturuyor. Ünlü ressamın ömrünü, sanat serüvenini ve fotoğraf sanatının ülkemizdeki gelişimine olan katkısını ele alan, bilgilendirici nitelikteki belgesel sergi, 2-10 Mart 2024 tarihleri ortasında Vadistanbul AVM’deki özel bir kısımda konukların ziyaretine açık olacak. Çalışmalarını Düsseldorf’ta bağımsız küratör olarak sürdüren Dr. Necmi Sönmez’in katkıları ile hazırlanan “İstanbul, Roma, New York’ta Ressam Mihri” fotoğraf sergisi, sanatkarın tüm zorluklara karşın kendi yolunda ilerleyerek verdiği çabayı tarihi, toplumsal ve bayan hakları savunuculuğu bağlamında aktarmayı hedefliyor. Belgesel stantta, Ressam Mihri’nin özgün yapıtlarının yanı sıra, fotoğrafları, fotoğraflarının röprodüksiyonları ve bağ içinde olduğu İstanbul sanat etrafı tanıtılacak. Sergide, yepyeni boyutlarında ve tekrar 4’ü özgün olan 13 eser sergilenecek.

Mihri Rasim Müşfik Açba, Türkiye’de çağdaş fotoğraf çalışmalarını birinci başlatan bayan ressam olarak ve bilhassa de portreleriyle tanınıyor. Ressamın portrelerini yaptığı şahıslar ortasında Büyük Başkan Mustafa Kemal Atatürk, Eski Amerika Birleşik Devletleri Lideri Franklin D. Roosevelt, Amerikalı Mucit ve İş Adamı Thomas Edison üzere birçok değerli isim bulunuyor.

Kärcher’in kurulduğu birinci yıllardan itibaren kurucusu olan Alfred Kärcher, eşi Irene’in büyük dayanağını gördü. Irene Kärcher, Alfred Kärcher’in vakitsiz vefatıyla şirketin bütün idaresini üstlenerek markanın büyümesini sağladı. Böylelikle erkek hâkim bir dalda, bir sanayi şirketinin başında alışılmadık bir durumu üstlenerek periyodunun bayan kahramanı ve büyük bir ilham kaynağı haline geldi. Kärcher bu stant ile bir diğer bayan kahraman olan Ressam Mihri Rasim Müşfik Açba’nın alışılmadık ve ilham veren hayatına ışık tutmayı amaçlıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.