Nilüferli bayanlar bu defa Ayşen Işık’ı ağırladı « Belediyelerden Haberler

20 Mayıs 2024 - 06:26
DOLAR
EURO
G.ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN

Nilüferli bayanlar bu defa Ayşen Işık’ı ağırladı

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen “Nilüfer’de Bayan Hayata Yakın” projesine konuk olan müellif Ayşen Işık, Nilüferli bayan okurlarıyla bir ortaya geldi.

Nilüferli bayanlar bu defa Ayşen Işık’ı ağırladı
Son Güncelleme :

27 Şubat 2024 - 15:05

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen “Nilüfer’de Bayan Hayata Yakın” projesine konuk olan müellif Ayşen Işık, Nilüferli bayan okurlarıyla bir ortaya geldi.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Nilüfer’de Bayan Hayata Yakın’ projesi bir birinden kıymetli müellifleri okurlarla buluşturmaya devam ediyor. Konaklı Bayan ve Çocuk Akademisi’nde düzenlenen son buluşmada muharrir Ayşen Işık, İrfaniye, Konaklı, Çatalağıl ve Altınşehir mahallelerindeki bayanlarla biraraya geldi.

Kaleme aldığı ‘Ne yeni ne başka’ isimli kitabından hikayeler okuyan Işık, yazım hayatı ve kitapları hakkında bilgiler verdi. Nilüfer Belediyesi’nin edebiyat alanında düzenlediği aktiflikleri yakından takip ettiğini tabir eden Işık, ‘Nilüfer’de Bayan Hayat Yakın’ projesine de övgüler yağdırdı. Müellif ve okur buluşmalarının ehemmiyetine değinen Ayşen Işık, insanın yazmasının hayatı dönüştürücü tesiri olduğunu tabir etti.

Türkiye’de bayan olmanın zorluklarına işaret eden Işık, “Hayatta bayanlar her vakit öyküler biriktirir. Her bayan aslında içinde birçok hikaye barındırır. Bu kitabımda birçok bayan hikayeleri var. Hikaye yazmak bana çok uygun geliyor. Hikaye geçmiş ve geleceği içerir. Hikaye yazmak insanlara bakış açısını da değiştirir. Herkesin kıssası ve hikayesi değişiktir” dedi.

Erkek hükümran bir dünyada yaşadığımızı vurgulayan Işık, “Toplumda bayana karşı sistem var. Bayanlar yazana kadar erkekler bizleri yazmış esasen. Ben hikayeyi hayattan bir kesit olarak değerlendirmiyorum. Hikaye insanı her seferinde yeniler. Kimsenin iç dünyasını okuyamazsınız. Benim içimde binlerce bayanın hikayesi var. Fakat hikaye insanın tüm iç dünyasını ortaya çıkartır. Hikaye okumayı ve yazmayı herkese öneririm” diye konuştu.

Yazar Ayşen Işık söyleşi sonunda ‘Ne yeni ne başka’ isimli kitabını aktifliğe katılan bayanlara imzaladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.