Dışişleri Sözcüsü Keçeli’den, İsrail Dışişleri Bakanı Cohen’in paylaşımına tepki « Belediyelerden Haberler

28 Nisan 2024 - 17:52
DOLAR
EURO
G.ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN

Dışişleri Sözcüsü Keçeli’den, İsrail Dışişleri Bakanı Cohen’in paylaşımına tepki

Dışişleri Sözcüsü Keçeli’den, İsrail Dışişleri Bakanı Cohen’in paylaşımına tepki
Son Güncelleme :

08 Aralık 2023 - 17:23

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen’in sosyal medya paylaşımına tepki göstererek, “İşgalci bir gücün, sivil nüfusa yönelik hunharca saldırıları hiçbir şekilde meşru müdafaa olarak kabul edilemez.” dedi.

AA

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Türkiye Cumhurbaşkanlığını etiketleyerek tepki çeken cümleler kurdu.

Cohen’in paylaşımının ardından Dışişleri’nden sert tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Cohen’in sosyal medya platformundaki paylaşımına ilişkin yazılı yanıt verdi.

“İşgalci gücün sivil nüfusa hunharca saldırıları meşru müdafaa kabul edilemez”

Sözü Keçeli’nin açıklaması şu şekilde:

“İsrail-Filistin sorununun geçmişinde de gördüğümüz üzere: İsrail, Filistinlilere baskı uygulamayı ve onların temel özgürlüklerini yok etmeyi sürdürdükçe; kolektif ve bireysel haklarını savunan Filistinli sayısı daha da artacak ve İsrail daha fazla direnişle karşılaşacaktır. Mevcut sorunun temelinde İsrail’in hukuku, insan haklarını ve evrensel ilkeleri tamamen hiçe sayan işgalci tutumu, yayılmacı zihniyeti ve baskıcı eylemleri yatmaktadır. İşgalci bir gücün, sivil nüfusa yönelik hunharca saldırıları hiçbir şekilde meşru müdafaa olarak kabul edilemez”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.