DEMİRCİ ZAHİD USTA CADDESİ NOSTALJİK OLACAK « Belediyelerden Haberler

28 Nisan 2024 - 07:00
DOLAR
EURO
G.ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN

DEMİRCİ ZAHİD USTA CADDESİ NOSTALJİK OLACAK

DEMİRCİ ZAHİD USTA CADDESİ NOSTALJİK OLACAK
Son Güncelleme :

06 Mart 2024 - 19:15

Umut DEMİR

Esnaf ziyaretleri ve mahalle buluşmalarına devam eden Erzincan bağımsız Belediye Başkan adayı Yüksel Çakır, 31 Martta yapılacak olan yerel seçim çalışmalarına devam ediyor.
Erzincan bağımsız Belediye Başkan adayı Yüksel Çakır, Karaağaç Mahallesi Demirci Zahid Usta caddesinde bulunan esnafları ziyaret ederek yapılacak olan seçimler için destek istedi. Erzincan’da uzun yıllardır bakıra şekil veren Bakırcı latif ustayı da ziyaret eden Çakır, burada yaptığı konuşmasında; Erzincan’ın en eski sanatkarlarının ustalarının ve hala bazı tezgahlarda bu işler yürüttükleri Nadide sokaklarımızdan birisi, bizler burayı geleneksel bu el sanatlarının ve bu işlerin yürütüldüğü nostaljik bir cadde yapmayı geçmişte planlamıştık inşallah bu süreçte belediye başkanlığı görevini üstlenirsek bu çalışmayı kaldığı yerden görselleri projeleri hazır hayata geçireceğiz.

CADDENİN PROJESİ HAZIR
Burası Erzincan’ın en eski esnaflarından Mehmet Göndem ustamızın dükkânı yaklaşık olarak 70 yıllık bir dükkan onun sanatını devam ettiren Latif ustamız var burada yapılmış olan eserler ve çalışmalar var tüm kullanılan mutfakta araç ve gereçlerin neredeyse tamamı Bakır ve elemeği ile yapılan kalaylama ile günlük hayatta yenilen içilen servis edilen tabaklara çanakları tencereleri bardakları tamamı bakırdan. eski sağlıklı yaşam bu bahsettiğimiz mutfak araç ve gereçleriyle oluşuyor. İnsanlarımız ustalara getirip kalaylatıp tekrar kullanıyorlardı. şimdi bu artık günlük kullanıma yavaş yavaş girmeye başladı ama bununla beraber herkesin vitrininde kullandığı nostaljik hale de geldi. Ben bu sanatı devam ettirdiği için Latif ustama tüm hemşerilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu konuda göreve geldikten sonra hem Erzincan’ın bu tür yöresel ürünlerini hem de beraberinde bu sanatla birlikte kullanılan günlük hayattaki eşyaların yeniden gündeme getiren sayın valimiz Hamza Aydoğdu beyefendiye teşekkür ediyorum. Erzincan’ı eğer geleceğe taşıyacaksak gelecek nesillerin dünü bilmesini istiyorsak bunların hepsi çok önemli. Diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.