Çetin Yılmaz CHP’den Çağlayan Belde belediye başkanlığına aday adaylığını açıkladı « Belediyelerden Haberler

27 Nisan 2024 - 17:33
DOLAR
EURO
G.ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN

Çetin Yılmaz CHP’den Çağlayan Belde belediye başkanlığına aday adaylığını açıkladı

Çetin Yılmaz CHP’den Çağlayan Belde belediye başkanlığına aday adaylığını açıkladı
Son Güncelleme :

30 Kasım 2023 - 10:41

Özge DEMİR

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl başkanlığında Çağlayan Belediyesi Başkan aday adaylığı müracaatında bulunan Çetin Yılmaz, Çağlayan beldesinin turizm’de marka yapacaklarını ve işsizliği çözeceklerini söyledi.

CHP il binasında Çağlayan Belediyesi başkan adaylığı açıklamasında kısa bir hayırlı olsun konuşması yapan il başkanı Zeynep Erdoğan Sarıca konuşmasında; CHP’ de yerel seçim süreci başladı. 21 Kasım’da başladı 5 Aralık gününe kadar devam edecek. Bu süreçte belediye başkan adayları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri başvuru yapabilecekler. Partimize ve şehrimize hayırlı olsun diliyorum. Bu yerel seçimlerde güçlenerek çıkmak istiyoruz. Parti içi kırgınlıkları bir kenara bırakarak partimizin çok daha güçlü olarak bu seçimlerden çıkacağını düşünüyorum. Bunu da hep birlikte çalışarak, gerekirse ev ev dolaşarak başarımızı katlayacağız. Seçim sürecinde aday adayı olan tüm arkadaşlarımız değerli. Bu kapsamda bugün Çağlayan Belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapan Çetin Yılmaz’a hayırlı olsun diyor başarılar diliyorum” dedi.

Ardından Çağlayan Belediyesi başkan aday adaylığını açıklayan Çetin Yılmaz; 1967 çağlayan doğumlu olduğunu ve ilk, orta ve lise eğitimini Çağlayanda tamamladığını söyledi. Yılmaz konuşmasının devamında; 1989 yılında Ankara Güvercinlik Jandarma okullar komutanlığından mezun olduğunu 20 yıl görev yaptıktan sonra emekli olduğunu 15 yıldır ticaret yaptığın evli ve 2 çocuk babası olduğunu belirtti.

BİZ OTURMAYACAĞIZ, ÇALIŞACAK VE ÜRETECEĞİZ

Halkın yoğun talep ve doğup büyüdüğüm beldeme vefa borcumdan dolayı ve Çağlayan’ın kaybedecek bir 5 yılının olmadığını düşünerek Çağlayan Belediye başkan aday adayı olduğunu ifade eden Çetin Yılmaz, 15 yıldır CHP üyesiyim. Çağlayan’ın sorunlarını biliyorum. Yaklaşık 30 yıldır ilimizin beldesi. 2000 de 3 binden fazla nüfusu olan Çağlayan şuan da maalesef bin 700 civarında. Turizm beldesi olduğu için yazları nüfus artıyor. Çok iyi bir ekip oluşturduklarını ve güzel projeleri bulunduğunu belirten Yılmaz, Her proje için farklı arkadaşlarımız görevli. Çalışmalarını sürdürüyorlar. Bizlerin farklı bir belediyecilik anlayışımız var. Biz oturmayacağız, çalışacak ve üreteceğiz, insanlarımıza iş istihdamı sağlayacağız. Siyasi slogan kullanmayacağım. Çağlayan beldemiz turistik bir bölge. Beldemize gelen turistlerimizin konaklama sorununu çözerek ekonomik anlamda kazanım sağlamak istiyoruz. Beldemizin yüzde 70’i tarım ve hayvancılık yapıyor. Üreticilerimiz kazanımlarını değerlendiremiyor. Biz bu noktada kooperatifçiliği önemsiyoruz, bununla ilgili de çok güzel çalışmalarımız var.

PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİNCE İŞSİZLİK KALMAYACAK

Çağlayan’ın en büyük sorunlarından birinin de işsizlik olduğunu belirten Yılmaz; işsizlik dolayısıyla nüfusumuz göç vermiş. Dolayısıyla biz çalışacak üretecek ve yeni istihdamlar ile ne kadar işçi çalıştırabiliriz bunun hesabını yapacağız. Beldemizde insanlarımızı çalıştırabilirsek Çağlayan’ın nüfusu da iki misline çıkar. Çağlayan marka bir yer. Beldemizin harika bir doğa güzelliği var. Projelerimizi hayata geçirince işsizlik kalmayacağı gibi dışarıdan işçi alımlarımız da olacak. Biz ev hanımlarımıza da iş istihdam ederek evlerine ekonomik destek olmalarını sağlayacağız.

Beldemize Çağlayan su, Çağlayan ayakkabı gibi marka isimlerle üretim alanları sağlayarak turizm beldemizi marka belde haline getireceğim. Bu vaatlerimi yerine getiremediğin takdir de emin olun 2 yıl sonra hemen istifa ederim” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.